Запрошуємо взяти участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених «Стратегічні орієнтири сталого розвитку в Україні та світі», яка відбудеться 19 квітня 2024 року

Запрошуємо взяти участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених «Стратегічні орієнтири сталого розвитку в Україні та світі», яка відбудеться 19 квітня 2024 року (м.Чернігів).

КАЛЕНДАР КОНФЕРЕНЦІЇ

Conference_Chernihiv_2024 укр

До 07 квітня 2024 р. – прийом реєстраційних карток і матеріалів для участі в конференції.

19 квітня 2024 р. – проведення конференції.

Детальна інформація міститься в інформаційному листі.

Оголошено конкурс на іменну стипендію Верховної Ради України молодим ученим за тематиками Комітету з питань освіти, науки та інновацій за 2025 рік

Комітет затвердив 5 тематик конкурсних робіт на іменні стипендії ВРУ 2025 року з питань розроблення проєктів законодавчих та нормативно-правових актів:

1) Реформування національної системи оплати праці вчителів в Україні.

2) Розвиток фінансової автономії та системи управління університетами за провідним досвідом країн Європи.

3) Розвиток Національної системи кваліфікацій та її вплив на забезпечення взаємодії системи освіти та ринку праці.

4) Вдосконалення вимірювання та компенсація освітніх втрат дітей в Україні.

5) Правове регулювання державно-приватного партнерства у сфері науки та забезпечення ефективної інтеграції України в Європейський дослідницький простір.

Оформлення та подання конкурсних робіт відбувається відповідно до вимог

Інструкції з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених-докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів, затвердженої Рішенням Комітету від 15.12.2021, протокол № 90

(https://kno.rada.gov.ua/documents/st_vr/n_ak_st/75468.html).

Подання конкурсних робіт за визначеною Комітетом тематикою здійснюється щороку до 15 червня включно. У цьому разі подання претендента відрізняється Анотацією відповідно до п. 2.5.6. зазначеної Інструкції. За цією процедурою наукова установа на підставі рішення Вченої ради готує клопотання про висунення претендента та його конкурсної наукової (науково-технічної) роботи на здобуття Стипендії та подає у двох примірниках його разом з рішенням Вченої ради, матеріалами претендента та однією електронною копією документів на флеш носії із супровідним листом безпосередньо до Комітету на адресу: Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, вул. М. Грушевського, 5, Київ, 01008.

До 30.05.2024 р. можна подати голові РМУС Золотому Р.З. (ауд. 406) документи претендентів.

Оголошено подання кандидатур претендентів та їх робіт на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук у 2025 році

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України 1/4061-24 від 07.03.2024 оголошено подання кандидатур претендентів та їх робіт на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук (далі – Стипендія) у 2025 році до директорату розвитку науки Міністерства освіти і науки України до 30 квітня 2024 року включно.

Документи та роботи претендентів на здобуття Стипендії, що подаються закладами вищої освіти, науковими установами, підприємствами України оформлюються відповідно до вимог Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук (далі – Положення) та Інструкції, що знаходяться за посиланням: http://surl.li/rfwiu.

Документи та роботи подаються на адресу: Директорат розвитку науки, Міністерство освіти і науки України, бульвар Тараса Шевченка, 16, м. Київ, 01601.

До 25.04.2024 р. можна подати голові РМУС Золотому Р.З. (ауд. 406) документи претендентів відповідно до Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук.

Конкурс для молодих учених на здобуття премії «DANUBIUS YOUNG SCIENTIST AWARD 2023»

Шановні молоді вчені!

Оголошено конкурс для молодих учених на здобуття премії “Danubius Young Scientist Award”.
 
Премію Danubius було засновано 2011 року Федеральним міністерством науки, досліджень і економіки Австрії (BMWFW) та Інститутом Дунайського регіону та Центральної Європи (IDM) – з метою нагородження вчених, які мають значні здобутки у своїй науковій діяльності, пов’язаній із дослідженням Дунайського регіону.
 
У 2023 році ця нагорода (в розмірі 1350 євро) вручатиметься 14-м молодим ученим із кожної з країн Дунайського регіону (Австрія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Німеччина, Сербія, Словаччина, Словенія, Румунія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Чорногорія).
 
Критерії присудження премії Danubius:
1) наукова досконалість та інноваційний підхід до академічної роботи;
2) тематична актуальність наукової роботи з питань/проблем Дунайського регіону;
3) актуальність наукової роботи за межами національних кордонів;
4) потенціал кандидата (наприклад, інтеграція в міжнародні мережі, участь у наукових проєктах, історії публікації, досвід викладання тощо).
 
Формального обмеження за віком немає, при цьому брати участь у конкурсі можуть молоді вчені, котрі отримали диплом магістра або PhD не раніше, ніж 5 років тому, у будь-якій галузі знань.
 
Кінцевий термін подання кандидатів – 5 травня 2023 року.
 
Детальнішу інформацію про конкурс розміщено за посиланням: https://www.idm.at/en/activities/awards/danubius-young-scientist-award/#2022-2023

Оголошено подання кандидатур претендентів та їх робіт на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук у 2024 році

Постановою Верховної Ради України від 05 лютого 2019 року № 2676-VIII «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук» (зі змінами) (далі – Постанова) засновано 50 іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук.

З урахуванням Постанови та Інструкції з оформлення і подання документів на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук, порядку їх розгляду та звітування стипендіатів, затвердженої Рішенням Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій від 15 грудня 2021 року, протокол № 90 (далі – Інструкція), просимо подати кандидатури претендентів та їх роботи на здобуття іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук (далі – Стипендія) у 2024 році до директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України до 30 квітня 2023 року включно.

Документи та роботи претендентів на здобуття Cтипендії, що подаються закладами вищої освіти, науковими установами, підприємствами України оформлюються відповідно до вимог Інструкції та Положення про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук, затвердженого Постановою, що знаходяться за посиланням:

https://kno.rada.gov.ua/documents/st_vr/n_ak_st/75468.html.

Водночас наголошуємо, що документи та інформація щодо претендентів та їх робіт, на флеш носії та у паперовому вигляді мають бути ідентичними.

Роботи можна подавати голові РМУС ТНТУ Золотому Романові (ауд. 1-406, моб. тел. +380685155028).

Оголошено подання претендентів та їх робіт на здобуття Премії Верховної Ради України молодим ученим у 2023 році

Постановою Верховної Ради України від 05 лютого 2019 року № 2675-VIII «Про Премію Верховної Ради України для молодих учених» (зі змінами) (далі – Постанова) засновано 50 премій Верховної Ради України молодим ученим.

З урахуванням Постанови та Інструкції з оформлення і подання документів на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим, а також порядку їх розгляду, затвердженої Рішенням Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій від 15 грудня 2021 року, протокол № 90, (далі – Інструкція) просимо подати кандидатури претендентів та їх роботи на здобуття Премії Верховної Ради України молодим вченим (далі – Премія) у 2023 році до директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України включно до 01 березня 2023 року.

ХХV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос»

 

Директорат науки та інновацій Міністерства освіти і науки України відповідно до листа Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. М.

Макарова (далі – НЦАОМ ім. О.М. Макарова) від 13.12.2022 № 185 (інформує, що 12 – 14 квітня 2023 року на базі НЦАОМ ім. О.М. Макарова у місті Дніпро відбудеться чергова ХХV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос».

Інформація щодо участі в конференції наведена в додатку до вищезазначеного листа НЦАОМ ім. О.М. Макарова. Більш детальна інформація у додатках:

VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ ЗМІЦНЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ У ГЛОБАЛЬНОМУ, РЕГІОНАЛЬНОМУ ТА ЛОКАЛЬНОМУ ВИМІРАХ»!

Кафедра економіки та фінансів
Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя
дякує Вам за інтерес та
запрошує взяти участь у пленарному засіданні
VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції
«ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ ЗМІЦНЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ У ГЛОБАЛЬНОМУ, РЕГІОНАЛЬНОМУ ТА ЛОКАЛЬНОМУ ВИМІРАХ»!

01 червня 2022 року, початок об 11:00

З нетерпінням очікуємо на зустріч з Вами!

Програма заходу у долучених файлах.

Підключитися до конференції Zoom
https://us06web.zoom.us/j/81901255288?pwd=NzVlbEw5Zm8yWXJlUVdZNHBZVkdhdz09

Ідентифікатор конференції: 819 0125 5288
Код доступу: 54321

Більше інформації на facebook-сторінці кафедри економіки та фінансів ТНТУ https://www.facebook.com/finance.tntu/

Започатковано Всеукраїнський конкурс наукових робіт імені Олександра Яременка «Актуальні проблеми молодіжної та сімейної політики»

Державна установа «Державний інститут сімейної та молодіжної політики» відповідно до статті 61 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», з метою виявлення та підтримки обдарованої студентської молоді, молодих вчених, створення умов для її творчого зростання, підготовки наукових кадрів вищої кваліфікації започатковує Всеукраїнський конкурс наукових робіт імені Олександра Яременка «Актуальні проблеми молодіжної та сімейної політики» за підтримки та сприяння Міжнародної асоціації позашкільної освіти.

Наукові напрями (секції) Конкурсу у 2022 році: національно-патріотичне виховання в Україні: стан та перспективи; молодіжне підприємництво, зайнятість молоді; молодіжна участь і молодіжна робота; правова культура, формування правосвідомості сучасної української молоді; формування культури здорового способу життя молоді; молода сім’я в Україні: виклики сучасності та нові цінності; розвиток молодіжного волонтерського руху; вплив епідемії COVID-19 на сфери життя молоді.

Конкурс проводиться у два етапи: перший етап – рецензування робіт; другий етап – проведення підсумкової науково-практичної конференції.

Терміни організації Конкурсу: до 04 червня (день народження О. Яременка) 2022 року прийом наукових робіт; до 01 серпня 2022 року рецензування робіт; вересень 2022 року – проведення підсумкової науково- практичної конференції, визначення переможців і призерів.

Детальніша інформація за посиланням:

https://dismp.gov.ua/zapochatkovano-vseukrainskij-konkurs-naukovih-robit-imeni-oleksandra-yaremenka-aktualni-problemi-molodizhnoi-ta-simejnoi-politiki/

 

З повагою,

голова РМУС ТНТУ

Золотий Роман

Per aspera ad astra